Dean Wood, Brighton

About this project

2014 – Shortlisted for Pinders Healthcare Design Awards

The architectural form of Dean Wood Care Home has been carefully balanced to take into account the contextual environment of the site, the comments of the planning officers and also the client’s requirements which led to the a building which embraces a for and style which is contemporary.

The roof terrace is lined by box hedging with an external glazed safety balustrade to soften the connection with the new built fabric and the landscape the development overlooks.

The decision to design the building with a flat roof is based on the desire to reduce the mass of the building, adding additional levels of secure outdoor amenity space for residents maximising the views of the South Downs and the ocean and to add a fresh, forward looking aesthetic of the building.

Date:  November 12, 2013
Skills:  Award Winning, Healthcare & Care Home
Tags:  Care Home, healthcare, Interiors, Landscape